Od ponedeljka će ulični zabavljači dobijati dozvole za rad

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka će ulični zabavljači dobijati dozvole za rad

Ulična pesma, igra, umetinički nastupi i slikanje od iduće nedelje zvanično postaju deo kulturne ponude Beograda – zabavljači i umetnici koji su na javnoj audiciji tokom Dana Beograda pozitivno ocenjeni od ponedeljka će dobijati dozvole za nastupe, koje će važiti 90 dana, saopštio je danas Grad Beograd.

Najbolje ocenjeni izvođači dobiće najbolje lokacije za nastupe, a „udarno” mesto biće Knez Mihailova ulica.

Članovi gradske komisije koja je ocenjivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zabavljače i umetnike na javnoj audiciji tokom 90 dana kontrolisaće da li oni nastupaju u određeno vreme na dodeljenoj lokaciji, kao i da li se pridržavaju pravilnika o izvođenju kulturnog i artističkog programa na javnim površinama Beograda.

Predsednik komisije Darko Glavaš ističe da će umetnicima koji budu poštovali pravila dozvola za nastup biti automatski produžena za još 90 dana.

Tako će oni moći da nastupaju tokom čitavog leta i sve do zime, kad inače nema uličnih zabavljača. U prvim danima idućeg proleća ponovo ćemo organizovati javnu audiciju i opet će izvođači najboljih programa moći da biraju najbolje lokacije, rekao je Glavaš.

Prema njegovim rečima, to je i prilika za one koji su sada slabije ocenjeni da unaprede svoje nastupe i pruže kvalitetnije sadržaje.

O kvalitetu ponuđenih programa svedoči i podatak da na javnoj audiciji na Trgu Nikole Pašića niko od 95 artista nije dobio slabu ocenu.

To znači da će svi umetnici na raspolaganju imati neki prostor, pri čemu u Knez Mihailovoj ulici mogu da nastupaju samo artisti koji su dobili ocenu veću od osmice. Oni koji su dobili više od sedmice moći će da nastupaju na trgovima,

a sa ocenom manjom od šest može da se nastupa u parkovima i drugim prostorima, stoji u saopštenju Beoinfo.

Dozvola za nastup za umetnike je potpuno besplatna, jedino moraju da izmire komunalnu taksu za podnesak Sekretarijatu za kulturu.

Umetnici koji se ne budu pridržavali pravila, ne dolaze na lokaciju koju su dobili, ometaju druge u izvođenju programa ili sprovode program koji je u suprotnosti sa pravilnikom, izgubiće pravo nastupa, upozorio je Glavaš.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.