Od petka bez stranih tablica

Izvor: RTS, 22.Jul.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od petka bez stranih tablica

Vozilima sa stranim i ekonomskim tablicama zabranjeno kretanje putevima u Srbiji od 25. jula. Zabrana se odnosi i na vozila u proceduri carinjenja. Prekršioce očekuje novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je stanovnicima Srbije od 25. jula zabranjeno da u Srbiji koriste vozila sa stranim registarskim tablicama.

Onima koji prekrše taj propis biće oduzete registarske tablice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak. Za taj prekršaj propisana je novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana, navodi se u saopštenju MUP-a.

Vozila sa stranim tablicama od 25. jula ne smeju se naći u saobraćaju u Srbiji ni ukoliko su vlasnici započeli proceduru carinjenja koja još nije završena.

Primena Uredbe o obaveznoj preregistraciji automobila sa stranim i ekonomskim tablicama počela je 21. aprila. Prijem dokumentacije za preregistraciju tih vozila završen je 21. jula u Upravi carina Srbije.

Građani Srbije imali su rok od tri meseca da preregistruju vozila uz plaćanje poreza na dodatu vrednost od 18 odsto kao i carine od 10 odsto za vozila iz Evropske unije i 12,5 odsto za vozila iz drugih zemalja.

Ministarstvo finansija Srbije procenilo je da u Srbiji ima oko 40.000 vozila sa crnogorskim tablicama i oko 1.500 vozila sa ekonomskim tablicama koje koriste predstavništva stranih firmi u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.