Od nedelje grejanje skuplje u Valjevu

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od nedelje grejanje skuplje u Valjevu

VALJEVO - Grejanje će u Valjevu od 1. novembra biti skuplje za 15 odsto, odlučilo je Gradsko veće. Cena grejanja iznosiće 85,92 dinara po kvadratnom metru, odnosno, sa PDV 113,55 dinara.

Time je izmenjena prethodna odluka o povećanju od 10 odsto, koju je takođe trebalo primeniti od 1. novembra. Nova cena grejanja usklađena je sa uredbom Vlade Srbije koja predviđa da cena grejanja iz toplana na mazut, kakva je i valjevska, ne može biti iznad 113,55 dinara po kvadratnom metru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Gradska toplana duguje 22 miliona dinara za mazut, a drugim dobavljačima još 11,5 miliona, Rajfajzen banci 9,5 miliona, a za plate zaposlenih 11 miliona dinara. Dug za mazut je iz prošle i pretprošle godine, a 22 miliona je mesečna obaveza do sledećeg decembra, rekao je v.d. direktora toplane Ivko Stojković.

Račun će biti deblokiran novcem iz budžeta, koji Grad Valjevo duguje toplani za kupovinu novog kotla. Građani duguju za grejanje 110 miliona dinara, a podneto je oko 1.300 tužbi. Protiv pojedinaca  podnete su po tri ili četiri tužbe, dodao je Stojković na sednici Gradskog veća. "Ponudili smo otplatu duga u 24 rate, a javilo se tek 30 korisnika.

Ako tužimo 650 građana, a ima 1.300 tužbi, znači da svako od njih u proseku ima po dve tužbe", rekao je Stojković.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.