Od naplaćenih kazni - oprema za saobraćajnu policiju

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od naplaćenih kazni - oprema za saobraćajnu policiju

Odeljenju saobraćajne policije u Šapcu, od naplaćenih kazni kupljena je oprema vrednosti oko 550 hiljada dinara.
Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Šapca poklonio je opremu Odeljenju saobraćajne policije. Od naplaćenih kazni kupljena su dva računara, kamera, foto-aparati i lampe. Vrednost opreme je oko 550.000 dinara.

"Sa Odeljenjem saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije u Šapcu imamo mnogo dobru saradnju. Oni su neizostavni deo našeg Saveta", naglašava Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Šapca. "Vidimo ih kao partnere i kada je reč o edukaciji."
"Bezbednost saobraćaja je kompleksan proces koji omogućava da se obavi jedna saobraćajna radnja a da pri tom nemamo nikakve posledice, da nema ljudskih žrtava i materijalne štete", kaže Zoran Penonić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Šapcu. "Oprema koju smo dobili od Saveta za bezbednost grada biće iskorišćena za preventivne aktivnosti, posebno zbog najmlađih učesnika u saobraćaju i biciklista."
Za prvih devet meseci ove godine, na području grada, smanjen je broj saobraćajnih nesreća za 9,40% u odnosu na isti period 2014. godine, dok je povećan broj nezgoda sa materijalnom štetom. Poginulo je 11 ljudi, 8,33 % manje nego prošle godine.
Saobraćajne nezgode, na području grada Šapca, najčešće su se dešavale između 12 i 16 časova. Za prvih devet meseci sankcionisano je više od 11.000 prekršaja, od čega 3.300 zbog nepropisne brzine.
rts.sabac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.