Od monsunskog pljuska 16 mrtvih

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od monsunskog pljuska 16 mrtvih

Od jakog i dugotrajnog pljuska u Pakistanu je poginulo 16 ljudi, delom dece, saopštile su danas lokalne vlasti.

Kiša koja neprekidno pada nekoliko dana, opustošila je mnoge kuće na periferiji Pešavara, grada s 3,3 miliona stanovnika, na granici s Avganistanom.

"Mnogi krovovi su propali, a kuće se pune vodom. Od kiše je poginulo bar 16 ljudi, uključujući devetoro dece", rekao je za AFP Zahir ul-Islam, opštinski rukovodilac, navodeći da su 82 osobe povredjene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Monsun čija je sezona u toku, svake godine prouzrokuje štetu u Pakistanu, kako u selima, tako i u velikim gradovima čije su ulice često poplavljene nedeljama.

"Monsun veka" je 2010. godine odneo skoro 1.800 života, a pogodjen je bio 21 milion ljudi širom te zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od monsunskog pljuska u Pakistanu 16 mrtvih

Izvor: Blic, 16.Avg.2014, 01:37

Od jakog i dugotrajnog pljuska u Pakistanu je poginulo 16 ljudi, delom dece, saopštile su juče lokalne vlasti. ..Kiša koja neprekidno pada nekoliko dana, opustošila je mnoge kuće na periferiji Pešavara, grada s 3,3 miliona stanovnika, na granici s Avganistanom..."Mnogi krovovi su propali, a kuće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.