Od miniranja na projektu Čukaru peki, počelo da tone zemljište kraj kuća

Izvor: Beta, 08.Feb.2021, 16:21

Od miniranja na projektu Čukaru peki, počelo da tone zemljište kraj kuća

Tridesetak porodica naselja "Malazija" u selu Slatina kod Bora, upozorili su da se usled sve češćih podzemnih miniranja budućeg rudnika bakra "Čukaru Peki" kineske firme Zidjin urušava zemljište, a da je pod zemljom sada i jedan zidani objekat.Meštanin Dimitrije Djoševski kazao je za agenciju Beta da se svakodnevno osećaju potresi i da meštani ne spavaju mirno."Kada smo u subotu izašli u dvorište, nismo mogli da verujuemo svojim očima. Velika sazidana septička jama koju koristi više domaćinstava, jednostavno se urušila i nestala pod zemljom, a zemljište je uleglo u više okolnih imanja", rekao je Djoševski.On je dodao da je jama sazidana od čvrstog materijala i betonskih stubova pre 12 godina i da ne sumnja da se sada urušila od posledica miniranja.Prema njegovim rečima, svakim danom se rupa sve više širi a meštani strahuju za objekte u kojima žive nekoliko decenija.Meštani skreću pažnju da su od posledica miniranja naprsli zidovi na mnogim kućama i vikendicama, a na nekim mestima se od kuća odvojilo stepenište.Navode i da svi objekti u tom naselju imaju gradjevinsku i upotrebnu dozvolu.Napominju da su potresi intenzivirani u poslednja tri meseca i dogadjaju se dva do tri puta dnevno.Za taj problem nadležna je rudarska inspekcija Ministarstva rudarstva i energetike, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštani sela kod Bora kažu da im miniranje iz rudnika Ziđina urušava zemljište

Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2021

Tridesetak porodica naselja "Malazija" u selu Slatina kod Bora, upozorili su da se usled sve češćih podzemnih miniranja budućeg rudnika bakra "Čukaru Peki" kineske firme Ziđin urušava zemljište, a da je pod zemljom sada i jedan zidani objekat.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.