Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od marta 56 zatvorskih kazni po Zakonu o suzbijanju kriminala

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je od 1. marta, kada je počela primena Zakona o organizaciji i nadležnosti dravnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, u Srbiji pokrenut postupak protiv 275 okrivljenih za korupciju, od kojih su 142 osobe osuđene.

Od tog broja 56 ljudi je osuđeno na zatvorske kazne.

Ona je na konferenciji "Primena Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << terorizma i korupcije" u Beogradu navela da su najčešća krivična dela u oblasti korupcije, primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

"Pre 1. marta, viša tužilaštva su spuštala predmete sa elementima korupcije na niža tužilaštva čime je stvorena loša praksa. Danas smo dostigli potpunu specijalizaciju u tužilaštvima i sudovima za borbu protiv korupcije", kazala je ministarka.

Ona je dodala da nije zadovoljna brojem predmeta u kojima je oduzeta imovina stečena koruptivnim delima kao ni količinom oduzete imovine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za sedam meseci 142 presude za korupciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018

Od stupanja na snagu novog zakona o borbi protiv organizovanog kriminala 1. marta ove godine, za privih sedam meseci, Posebna odeljenja tužilaštava podnela su optužnice protiv 275 okrivljenih, a sudovi izrekli osuđujuće presude protiv 142 osobe, od kojih je njih 56 je osuđeno na kaznu zatvora,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.