Od građana saznajem da je glavno pitanje kako preživeti

Izvor: B92, 02.Mar.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od građana saznajem da je glavno pitanje kako preživeti"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Hrvatsku radio-televiziju komentarisala je aktuelne događaje u toj zemlji.

Na početku se osvrnula na preporuke Veća za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima.

"Videli smo i preporuke Veća i reakcije javnosti koje su vrlo raznolike. Ovo je izuzetno teško pitanje oko kojeg ćemo se teško složiti. Pozdravljam činjenicu da su se tim pitanjem bavili stručnjaci i mislim da to mora ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u domenu stručnjaka. Sam sadržaj dokumenta pokazuje koliko je to složeno pitanje i zaista smatram da ga ne treba postaviti kao jedno od primarnih pitanja političke scene za političku javnost, jer se skreće pažnja sa onoga što je bitno", kazala je hrvatska predsednica, prenosi zagrebački portal "Indeks".

Ona je naglasila da pitanjima prošlosti treba da se bave stručnjaci, a da političari treba da vode računa o životu građana.

"Trebalo bi da istražujemo javno mnjenje ne o političarima, nego o životnim pitanjima, kako bi se na taj način našla crta kojom bi mi državnici trebalo da idemo. Iz susreta s građanima doznajem da je glavno pitanje kako preživeti, kako osigurati hrvatsku budućnost, a u tome bi ideološka pitanja trebalo da budu u domenu stručne javnosti, a mi kao državnici bi trebalo da se bavimo političkim pitanjima, zapošljavanjem, demografijom i slično", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.