Od filmske trake do digitalizacije

Izvor: RTS, 23.Avg.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od filmske trake do digitalizacije

Od samog početka rada Televizije Beograd, pre 55 godina, značajno mesto ima i rad novinara dopisničke mreže. Od vremena kada su snimci na filmskim trakama stizali autom, autobusom i vozom, do današnjih - direktnih uključenja sa lica mesta: brzo i tačno, od ranih jutarnjih do - kasnih večernjih sati.

Od vremena kada su snimci na filmskim trakama stizali autom, autobusom i vozom, do današnjih dana, značajno mesto, ima i rad novinara dopisničke mreže.

Povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obeležavanja 55 godišnjice Televizije Beograd i redakciji Dopisništva RTS-a stigle su brojne čestitke, predstavnika lokalnih samouprava u Srbiji.

Svima njima zahvaljujemo na dobrim željama i verujemo da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i u narednim decenijama.

Pet i po decenija oni su brzo i tačno, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, izveštavali sa lica mesta.

Danas redakcija Dopisništva RTS-a ima svoje televizijske centre u 22 grada u Srbiji. To je nesumnjivo komparativna prednost Javnog medijskog servisa u odnosu na druge emitere sa nacionalnom frekvencijom, jer takav koncept u razvoju informativne delatnosti omogućava Radio televiziji Srbije pravovremenost u informisanju iz gotovo čitave republike.

Vrsni novinari, snimatelji, montažeri i tehničko osoblje u TV centrima RTS-a svojim radom prisutni su u svim programskim segmentima naše kuće.

Emisija "Ovo je Srbija",  koja se emituje redovno radnim danima na Prvom programu RTS-a, beleži zavidnu gledanost što govori da je TV auditorijum zainteresovan za sve teme u našoj zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.