Od februara po 30.000 dinara za držanje opasnih pasa

Izvor: Politika, 19.Jan.2012, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od februara po 30.000 dinara za držanje opasnih pasa

BEOGRAD - Naplata takse od 30.000 dinara godišnje za držanje opasnih pasa, koji je Beograd uveo krajem prošle godine, počeće da se primenjuje od februara, najavio je danas gradski sekretar za komunalno stambene poslove Predrag Petrović.

Taksu će prema evidenciji Uprave za veterinu, kako navode u Sekretarijatu, morati da plati više od 3.700 vlasnika, koji su za kućne ljubimce odabrali takozvane opasne rase pasa - pit bul terijer, bul terijer, mini bul terijer i američki staford, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kao i njihove mešance.

Petrović je u izjavi novinarima pojasnio da je za naplatu takse nadležna Gradska uprava za javne prihode koja će poslati obaveštenje vlasnicima opasnih pasa i dodao da prva rešenja očekuje već krajem februara.

Kako je rekao, vlasnici će imati mogućnost da taksu plate i u ratama, a ukoliko to ne učine pristupiće se prinudnom izvršenju, kao i u slučaju drugih neizmirenih poreskih obaveza.

U Sekretarijatu za komunalno stambene poslove navode da je, prema registru Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, u Beogradu evidentirano 3.753 opasna psa.

Tanjug

objavljeno: 19.01.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Taksa za opasne pse od februara

Izvor: B92, 19.Jan.2012

Beograd -- Naplata takse od 30.000 dinara godišnje za držanje opasnih pasa, koji je Beograd uveo krajem prošle godine, počeće da se primenjuje od februara...Taksu će prema evidenciji Uprave za veterinu, kako navode u Sekretarijatu, morati da plati više od 3.700 vlasnika, koji su za kućne ljubimce...

Nastavak na B92...

OD FEBRUARA NAPLATA GODIŠNJE TAKSE ZA OPASNE PSE

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012

Gradski sekretar za komunalno stambene poslove Predrag Petrović najavio da naplata godišnje takse od 30 hiljada dinara za opasne pse počinje u februaru..BEOGRAD - Naplata takse od 30.000 dinara godišnje za držanje opasnih pasa, koji je Beograd uveo krajem prošle godine, počeće da se primenjuje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.