Od dve šivaće mašine do ugledne modne kuće

Izvor: Politika, 03.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od dve šivaće mašine do ugledne modne kuće

Bračni par iz Čačka Slađana i Predrag Pantović uspešno vode modnu kuću „P....S....” za čije modele mnogi misle da su inostrani

Da je ključ uspeha u poslovanju dobra ideja, ali i pravovremena odluka, potvrđuje i modna kuća „P....S....” iz Čačka koja uspešno izdržava utakmicu na tržištu i nalazi se u samom vrhu. „Glavni krivac” je Slađana Pantović koja je pre dvanaest godina sve dobro osmislila i hrabro zakoračila u svet mode: >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

– Kreiranje je moja velika ljubav. Čini mi se da sam oduvek znala šta ću da budem. Nisam imala dilemu ni kao devojčica, ni kao tinejdžerka. Po povratku iz Slovenije, gde sam završila školu za modelara, posvetila sam se kreiranju. Počela sam sa dve šivaće mašine i ogromnom željom da uspem, da moji modeli budu vidljivi na ulicama. U početku nije bilo lako, ali sam u svemu imala veliku podršku roditelja i supruga Predraga koji je, uz izuzetan dar za matematiku i smisao za praktično, postao i ostao glavni realizator mojih ideja.

Modna kuća „P....S....” osnovana je 1996. godine i bavi se kreiranjem i proizvodnjom originalnih modela vrhunskog dizajna koji se distribuiraju kroz veleprodaju, franšizu i maloprodaju u sopstvenim objektima. „P....S....” ima prodavnice širom Srbije, ali i u Crnoj Gori. Vizija i cilj Slađane Pantović od početka jeste stvaranje brenda koji će postati sinonim za modni stil namenjen onima koji vrednuju kvalitet i dizajn.

– Naš modni stil je građen postepeno i osmišljavan pažljivo. Najbolje pristaje romantičnim, ali ipak snažnim i dinamičnim pripadnicama lepšeg pola. Zadovoljstvo mi je da stvaram i da budem na čelu mladog, talentovanog i kreativnog tima koji sa puno energije i volje stalno teži napretku i traga za novim izazovima u modnoj industriji. Naravno, uz veliku pomoć supruga koji na moderan način rukovodi firmom i organizuje posao, meni je znatno lakše da to i ostvarim.

Firma „P....S....”, čiji su vlasnici Slađana i Predrag Pantović, zapošljava 300 osoba, a zanimljivo je da bračni par ima četvoro dece, tačnije četiri sina starosti od 14 meseci do 11 godina!

– Materinstvo je nešto najlepše u životu žene, ali ono istovremeno može da bude i stimulans za kreativniji i kvalitetniji rad. Ono što me stalno tera napred jesu novi ciljevi, želja i potreba za usavršavanjem. Svaka nova kolekcija ide korak dalje u odnosu na prethodnu. To podrazumeva i neprekidan rad na sebi – priča Slađana Pantović.

Za doprinos u zapošljavanju u lokalnoj sredini, ali i odlično usklađivanje karijere i porodice, naša sagovornica je prošle godine dobila specijalnu nagradu od Udruženja poslovnih žena „Cvet uspeha za ženu zmaja”.

– Moda je sastavni deo našeg života. Kada smo počeli, suprug i ja smo znali da je poslovni svet surov, ali nikada, pa ni u kriznim situacijama, nismo poželeli da odustanemo.

Trud i kreativnost doneli su rezultate. Danas mesečni proizvodni kapaciteti firme iznose 25.000 komada gotovih proizvoda koji uključuju odevne predmete, ali i prateće detalje. Brojne nagrade u okviru najvažnijih modnih manifestacija u Srbiji samo su potvrda visoke pozicije u domaćoj modnoj industriji.

Na zadovoljstvo sve većeg broja kupaca, „P....S....” je nedavno u centru Beograda otvorio još jedno prestižno prodajno mesto. Prisutni su mogli da uživaju u lepom enterijeru i da isprobaju modele iz najnovije kolekcije, a sve to uz muziku Sergeja Ćetkovića čiji je najnoviji CD modna kuća iz Čačka potpisala kao sponzor!

– Cilj nam je pozicija među najboljim i najistaknutijim proizvođačima koji diktiraju modne trendove – poručuju Pantovići.

Slađana Raner

[objavljeno: 03/04/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.