Od danas trodnevna žalost u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas trodnevna žalost u Srbiji

U Srbiji je od danas trodnevna žalost zbog stradalih tokom poplava, odlučila je Vlada.

Obrenovac najviše pogođen katastrofalnom poplavom

 

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je juče da je tokom poplava u Obrenovcu stradalo 14 ljudi i naglasio da su razmere katastrofe koja je pogodila Srbiju desetostruko veće nego što je to u ostalim zemljama regiona.

 

On je naglasio da rezultati obdukcije žrtava ukazali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << delom reč o utopljenicima, a delom o ljudima koji su umrli prirodnom smrću. Ukupan broj do sada stradalih u poplavama u Srbiji zvanično nije saopšten na jučerašnjoj sednici.

 

Evo kako pomoći ugroženima u poplavama

 

Premijer Vučić je najavio je da bi u petak, 24. maja, ili za vikend trebalo da bude ukinuta vanredna situacija u većem delu Srbije i da ta mera ostane na snazi samo u mestima u kojima je to zaista neophodno.

Predsjednik Privremenog veća opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić potvrdio je Srni da će odluka Vlade Srbije o proglašenju trodnevne žalosti primenjivaće se u sve četiri opštine na severu Kosova.

 

On je ocenio da je Srbiju zadesila ogromna tragedija. "Zastave će biti na pola koplja, neće biti muzike na javnim mestima. Imamo timove za kontrolu, ali sam siguran da neće biti potrebe da reaguju zato što je stanovništvo svesno razmera ove katastrofe i saoseća sa pogođenim građanima", kaže Spirić.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas trodnevna žalost u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2014

BEOGRAD - U Srbiji je od danas trodnevna žalost zbog stradalih tokom poplava, odlučila je Vlada ove zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.