Od danas nov način ulaska u vozila GSP-a

Izvor: Blic, 15.Jul.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas nov način ulaska u vozila GSP-a

U vozilima GSP- a od danas važe nove mere kontrole, kao i novi sistem ulaska i izlaska iz vozila, najavio je Bus Blus.

Građani će ubuduće, uz asistenciju kontrolora, ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu, a nove mere predviđaju ulaz na prednja i zadnja vrata i izlaz na srednja na linijama u integrisanom tarifnom sistemu 1 (ITS1), ulaz samo na prednja vrata na svim okretnicama (ITS1 i ITS2) i ulaz samo na prednja vrata, a izlaz na ostalim u ITS2.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas u vozilima gradskog prevoza važe nove mere kontrole, kao i sistem ulaska i izlaska iz vozila, a kontrolori, kao i do sada, putnicima bez uredne karte izdaju opomene i doplatne karte.

Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva i to da će kontrolori koordinatori usmeravaju putnike, pomagati im da nove mere prihvate i moliti sve putnike bez vozne karte da napuste vozilo.

Biće uvedena vozila sa stalnom kontrolom, koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo, a ona će biti jasno obeležena. U autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40, 41, 47, 73, 88, 95 i 511 kontrola će biti stalna, a kontrolori će biti raspoređeni na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Uoči početka druge faze rada, u okviru koje su uvedene nove mere kontrole, kao i obeležena vrata za ulazak, odnosno izlazak iz vozila, iz "Bus plusa" su se, kako piše na njihovom sajtu, izvinili svima koji su proteklih dana dobijali nepotpune informacije o novim merama koje stupaju na snagu od danas i poručili da nema govora da će bilo ko biti kažnjen na način koji je pominjan.

- Odluka o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda dovela je do zabune o visinama kazni koje donosi sudija za prekršaje. Nema govora da će bilo ko na taj način biti kažnjen i mi smo hitno postupili da ovu, pre svega, nepreciznu meru promenimo i preciziramo. Kao i do sada, kontrolori će u okviru nadležnosti putnicima bez uredne karte izdavati opomene i doplatne karte - objašnjeno je iz "Bus plusa".

Povezane vesti: Neki čak i pijani kontrolisali putnike Najviše falsifikuju đačke markice

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.