Izvor: Piplmetar.rs, 09.Jun.2023, 07:31

Od danas hleb jeftiniji u Srbiji: Brašno „T-500“ ne sme da košta više od 54 dinara

Trgovci na malo koji prodaju hleb, moraju da imaju najmanje 30 odsto hleba od brašna „T-500“

Foto: Shutterstock


Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500“ kojom je propisana maksimalna prodajna cena hleba u iznosu od 54 dinara.
Ta mera stupa danas na snagu.
Kako je saopšteno iz Vlade, ukupna stopa marže, koja se obračunava na neto fakturu cene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ne sme biti veća od šest odsto. Trgovci na malo koji prodaju hleb, moraju da imaju najmanje 30 odsto hleba od brašna „T-500“ u svojim prodajnim objektima, dok će istovremeno proizvođačima hleba interventno biti prodate 32.000 tona tog brašna.
Uredba ima za cilj da zaštiti tržište, odnosno spreči deformacije u formiranju cena ove robe koja je jako važna za snadbevanja potrošača, naročitno nižih socijalnih kategorija, ističe se u saopštenju Vlade.
(Telegraf Biznis)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Od danas hleb jeftiniji za tri dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2023

Hleb "Sava" od danas je jeftiniji tri dinara i košta 54 dinara, što je pojeftinjenje od pet odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.