Od danas dodatni upisni rok na pet fakulteta u Beogradu

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 08:32

Od danas dodatni upisni rok na pet fakulteta u Beogradu

Beograd -- Pojedini fakulteti, koji nisu popunili upisnu kvotu u prvom roku, raspisali su dodatni konkurs.

Konkurs se odnosi na brucoše koji su na drugim fakultetima položili prijemne ispite iz srodnih predmeta, ali su ostali ispod crte.

Danas oni mogu da konkurišu na Građevinskom, Poljoprivrednom, Biološkom, Fizičkom i Šumarskom fakultetu. Mesta ima i za studije o trošku države, kao i za samofinasiranje.

Kandidati na sajtovim ovih visokoškolskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustanova mogu saznati detaljnije informacije. Na Građevinskom fakultetu mesta ima na smerovima - Građevinarstvo (15 mesta na budžetu i 45 na samofinansiranju), Geodezija (20 mesta na budžetu i 6 na samofinansiranju), Geoinformatika (5 mesta na budžetu i 7 na samofinansiranju), pišu Novosti.

Prijavljivanje je 10. i 11. jula 2023. godine od 11 do 13 časova.

Kandidati koji su u prvom konkursnom roku položili prijemni ispit na nekom od fakulteta Univerziteta u Beogradu iz biologije, hemije, fizike, matematike i sociologije, mogu konkurisati na Poljoprivrednom fakultetu do 13. jula.

Šumarski fakultet će prijave primati do 11. jula. Slobodnih mesta je ostalo na smerovima: šumarstvo - 66 na budžetu i 17 samofinansirajućih, tehnologija drveta - 48 ma budžetu i 27 samofinansirajućih, pejzažna arhitektura - četiri samofinansirajuća i ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - 16 na budžetu i 35 samofinansirajućih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.