Od danas dežurstvo 24 sata zbog padavina

Izvor: Mondo, 12.Maj.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas dežurstvo 24 sata zbog padavina

Posle upozorenja RHMZ da se narednih dana očekuju obilne padavine operativni tim podigao je stepen pripravnosti i od danas se uvodi dežurstvo 24 sata.

Foto: Ilustracija MONDO

Tim čine predstavnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda", vojske i policije je sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj su predložene mere koje se sprovode i formiran operativni tim održana je juče.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović rekao je i da su sva nadležna vodoprivredna preduzeća na terenu.

"Tehnika, oprema, džakovi, sve ono čime raspolažemo je raspoređeno da možemo za sat-dva da delujemo u bilo kom delu Srbije ako se opasnost pojavi", rekao je Puzović u subotu novinarima.

RHMZ je juče upozorio da se od ponedeljka do petka očekuje velika količina padavina, na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima Srbije, od 80 do 120 litara po kvadratnom metru, na istoku i jugoistoku od 40 do 80.

Sunčano još u nedelju, a nakon toga POTOP

Od naredne subote biće, prema prognozi, toplije s retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.