Od aprila ponovo niža dozvoljena granica aflatoksina u mleku

Izvor: Blic, 12.Dec.2013, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od aprila ponovo niža dozvoljena granica aflatoksina u mleku

Ministar poljoprivede Dragan Glamočić najavio je danas da će najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Glamočić je novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovao na sednici Odbora za poljoprivredu, rekao da će u prvoj polovini 2014. godine početi rad Nacionalne referentne laboratorije za ispitivanje mleka, čime će, kako je istakao, konačno biti završen projekat započet još pre devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina.

- Srbija će, dobijanjem krovne državne laboratorije, moći da uspostavi sistem plaćanja sirovog mleka poljoprivrednicima na bazi nezavisne kontrole, koje druge države već imaju - naveo je Glamočić.

On je precizirao da će najkasnije u aprilu biti izmenjen pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku, odnosno da će ona biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Pročitajte još Glamočić: Vratićemo granicu aflatoksina na 0,05 Ješić saslušan zbog aflatoksina: Izmišljenim istragama hoće da sruše vojvođansku Vladu Industrija mleka podržava smanjenje sadržaja aflatoksina Karijera: Suspendovan zbog aflatoksina, pa unapređen u direktora

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vraća se granica aflatoksina u mleku na 0,05

Izvor: Akter, 12.Dec.2013

Dragan Glamočić najavio je da će najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu

Nastavak na Akter...

Do aprila opet 0,05 mikrograma aflatoksina u mleku

Izvor: GdeInvestirati.com, 13.Dec.2013, 09:46

BEOGRAD - Ministar poljoprivede Dragan Glamočić najavio je danas da će, najkasnije u aprilu iduće godine, dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.