Od SAD milion dolara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 13:37

Od SAD milion dolara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisala je danas Amandman 17 na Sporazum o pomoći između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država vredan milion dolara, a namenjen konkurentnijoj tržišnoj ekonomiji.

Joksimović je pojasnila da su time SAD opredelile milion dolara bespovratne pomoći i navela da će ta sredstva biti konkretno iskorišćena za projekte čiji je cilj promovisanje ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom u Srbiji na ravnopravnoj osnovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa drugima.

"Rezultat tih projekata biće jednak pristup zapošljavanju za te osobe, odnosno mogućnost da budu slobodno izabrani na tržištu rada i da rade u okruženju koje je otvoreno, inkluzivno i pristupačno osobama sa invaliditetom", navela je.

Joksimović je navela i da se na taj način proširuje razvojno partnerstvo SAD, istovremeno omogućujući osobama sa invaliditetom da unaprede kvalitet života svoj i svojih porodica i da imaju jednak tretman pri zapošljavanju kao i ostali građani.

Ona je izrazila zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj saradnji i kontinuiranoj finansijskoj podršci Republici Srbiji, u trenutku kada se ceo svet suočava sa oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije.

"Nastavak saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama kao razvojnim partnerom, za Srbiju je izuzetno značajan, ne samo u pogledu finansijske podrške, nego i ostvarivanju njenog strateškog cilja, a to je članstvo u Evropskoj uniji kao razvijene demokratije i snažne i otporne ekonomije", zaključila je Joksimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.