Od NIS-a 60 miliona evra za podršku projektima Vlade iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite

Izvor: Beta, 23.Maj.2023, 15:05

Od NIS-a 60 miliona evra za podršku projektima Vlade iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite

Naftna industrija Srbije (NIS) i Ministarstvo finansija Srbije potpisali su danas ugovor o donaciji u vrednosti od 60 miliona evra namenjenih za podršku projektima Vlade iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, sredstva će, prema potpisanom Ugovoru o donaciji, biti uplaćena do 30. maja u dinarskoj protivvrednosti."Veoma smo zahvalni kompaniji NIS što je pokazala društvenu odgovornost i što je, nakon ostvarenih odličnih poslovnih rezultata tokom prošle godine, odlučila da donira novac za projekte od kojih će korist imati svi građani Srbije", rekao je Siniša Mali, navodi se u saopštenju.On je istakao da su sve kompanije koje posluju i ostvaruju profit u Srbiji, svesne da je njihova uloga u ukupnom privrednom ambijentu značajna, ali i da je važna percepcija građana da je i kompanijama bitan razvoj srpskog društva."To ostvarujemo ulaganjem u društvo, ovakvim projektima koje naši građani itekako znaju da cene. Odgovornost jedne kompanije se tako iskazuje, ulaganjem u zajednicu, učešćem u naporima da stvorimo bolje uslove za život i rad najosetljivijih kategorija našeg društva", rekao je Mali.Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je ta kompanija lider društveno odgovornog poslovanja, i da su ponosni na činjenicu da građani Srbije imaju veliko poverenje u NIS."Godinama ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Donacija NIS – 60 miliona evra Vladi Srbije za obrazovanje i socijalnu zaštitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2023

Naftna industrija Srbije (NIS) i Ministarstvo finansija Srbije potpisali su danas ugovor o donaciji u vrednosti od 60 miliona evra namenjenih za podršku projektima Vlade iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.