Od Dubrovnika napravili kraljevstvo Igre prestola

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2013, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Dubrovnika napravili kraljevstvo "Igre prestola"

Producenti serije "Igra prestola" odavno su pronašli savršenu lokaciju za snimanje scena koje se odvijaju u Kraljevoj luci. Ipak, Dubrovnik je morao da pretrpi i neke promene da bi postao glavni grad sedam kraljevstava...

Uprkos savršenom dubrovačkom ambijentu, tvorci "Igre prestola" odlučili su da malo promene i "našminkaju" neke delove grada kako bi napravili što verodostojniju scenografiju za seriju.

Na fotografijama, koje su osvanule na sajtu "Redit", upoređuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se delovi Dubrovnika sa scenama iz popularne serije, koja se, između ostalog, snima i u tom gradu.

Stari primorski grad producentima je odlično poslužio kao Kraljevska luka, glavni grad sedam kraljevstava. "Foto dokazi" pokazuju koliko su specijalni efekti i scenografija uspeli da izmene izgled starih zidina, trgova, kamenih terasa i molova, ali svako ko dobro poznaje taj grad, ipak, ispod sve "šminke" vidi lepotu Dubrovnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.