Od Češke Srbiji milion evra za migrante

Izvor: Mondo, 21.Nov.2017, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Češke Srbiji milion evra za migrante

Češka je Srbiji dala milion evra za jačanje kapaciteta u oblasti azila i migracije, a Memorandum koji to omogućava, potpisali su danas Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i ambasadorka Češke Ivana Hlavsova.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Ovo su neverovatno značajna finansijska sredstva koja dolaze od prijatelja", rekao je Cucić tokom današnjeg potpisivanja i dodao da je Ceška prijatelj jer u svjoj donaciji ne postavlja uslove već im je cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da unaprede sistem u Srbiji.

Češka je u Višegradskoj grupi, koja ima različit pogled na problem migracija, "a ipak želi da pomogne i to treba višestruko ceniti", istakao je komesar.

Šokantno: Migrante prodaju na aukciji! VIDEO

Srbija će, prema njegovim rečima, imati i prvu integracijsku kuću zahvaljujući Češkoj.

U Srbiji trenutno boravi oko 4.000 migranata u ukupno 18 centara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.