Od 4. februara prikupljanje potpisa i predaja lista

Izvor: Blic, 03.Feb.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 4. februara prikupljanje potpisa i predaja lista

Beograd - Političke stranke, koalicije i grupe građana koje planiraju da učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta mogu od sutra da prikupljaju potpise birača i podnose kandidature Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Komisija će danas na sednici koja počinje u 17.00 utvrditi obrasce za učesnike u izbornom procesu.

Prema zakonu, RIK od raspisivanja izbora ima rok od pet dana da donese sve podzakonske akte potrebne za sprovodjenje izbora i da utvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrasce za zainteresovane učesnike u izbornom postupku.

Izbornu listu svojim potpisima mora da podrži najmanje 10.000 birača i ti potpisi moraju da budu sudski overeni. Kad stranke skupe dokumentaciju, predaju je komisiji. RIK donosi odluku kojom proglašava tu izbornu listu ako je ispunila sve uslove.

Manjinske stranke takođe moraju da prikupe 10.000 potpisa za kandidaturu, ali za njih ne važi cenzus od pet odsto za ulazak u parlament.

Izborna lista dostavlja se RIK-u najkasnije 15 dana pre dana održavanja izbora, a RIK zbirnu izbornu listu treba da objavi najkasnije 10 dana pre dana održavanja izbora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 4. februara potpisi i predaja lista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2014

Političke stranke, koalicije i grupe građana koje planiraju da učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta mogu od sutra da prikupljaju potpise birača i podnose kandidature Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rok za predaju lista 28. februar

Izvor: B92, 03.Feb.2014

Beograd -- RIK je usvojila večeras dokumenta za sprovođenje vanrednih izbora 16. marta. Stranke i koalicije mogu do 28. februara da podnose lista...RIK je bila u obavezi da najkasnije danas do ponoći usvoji Rokovnik, Uputstvo i obrasce za sprovodjenje vanrednih republičkih izbora, kako bi stranke...

Nastavak na B92...

Počinje podnošenje listi za izbore

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 12:08

Republičkoj izbornoj komisiji se od danas predaju izborne liste za parlamentarne izbore 16. marta. Rok za podnošenje listi je do ponoći 28. februara...Političke stranke i grupe građana od danas mogu da Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predaju izborne liste za parlamentarne izbore zakazane za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.