Od 1. januara JP gubitaši NE MOGU da ISPLAĆUJU PLATE!

Izvor: Press, 19.Nov.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od 1. januara JP gubitaši NE MOGU da ISPLAĆUJU PLATE!"

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da od 1. janura naredne godine javna preduzeća koja ostvaruju gubitke neće moći da isplaćuju plate, odnosno da će u budžetu postojati neki rezervni nivo plata ali da to nikako neće biti iznosi zarada koji danas primaju zaposleni u tim preduzećima.
"Javna preduzeća imaju plate koje su 20 do 30 opsto veće od prosečnih plata u javnom sektoru a veće su i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od plata u privredi. Prema tome, ta anomalija da javna preduzeća prave gubitke a isplaćuju plate koje su znatno više od onih u celoj privredi biće eliminisana od 1. januara", izjavio je Vujović na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora.

Pročitajte još:
TERET KRIZE NE PADA NA SVAČIJA LEĐA: Penzionerskoj eliti penzije iste!
Društvo advokata će pokrenuti pravne procedure
Tomislav i Dragica Nikolić danas u selima kod Bajine Bašte
   
On je dodao da će sva javna preduzeća biti praćena vrlo detaljno i da vlada više neće dozvoliti da se dešavaju ovakve situacije.

Ukazao je da već godinama važi uputstvo koje zabranjuje svim javnim preduzećima da isplaćuju plate ako imaju neizmirene obaveze, ali da su javna preduzeća do sada nalazile načine da izbegnu ta ograničenja.

Vujović je precizirao da će javna preduzeća imati "indikatore performansi bez kojih neće biti moguće deliti plate ako se ne ostvare rezultati".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUJOVIĆ: Državni gubitaši dogodine bez plata!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Nov.2014

Vujović je novinarima nakon predstavljanja "Bele knjige" Saveta stranih investitora rekao da će ta "anomalija" preduzeća koja prave gubitke i isplaćuju i do 40 odsto veće zarade od onih u privredi biti eliminisana od 1. januara naredne godine..Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je...

Nastavak na Telegraf.rs...

Od 1. januara JP gubitaši ne mogu da isplaćuju plate

Izvor: NTV.rs, 19.Nov.2014

BEOGRAD – Ministar finansija DušanVujović izjavio je da od 1. janura naredne godine javna preduzeća koja ostvaruju gubitke neće moći da isplaćuju plate, odnosno da će u budžetu postojati neki rezervni nivo plata ali da to nikako neće biti iznosi zarada koji danas primaju zaposleni u tim preduzećima.. „Javna...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.