TOMA FILA OTKRIVA SUDBINU DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: U ovom slučaju on će ići kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 14:34

TOMA FILA OTKRIVA SUDBINU DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: "U ovom slučaju on će ići kući"

Njegov otac je u pritvoru, dok je majci zabranjeno da napušta Srbiju.

Dečak (14) koji je, 3. maja ove godine, ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i dalje se nalazi na posebnom odeljenju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde je podvrgnut veštačenju.

O tome kakva sudbina čeka osumnjičenog dečaka za masakr govori poznati advokat Toma Fila.

- Osumnjičeni dečak je podvrgnut veštačenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ono će biti detaljno i ukoliko tim lekara utvrdi da je on psihički obolela ličnost do kraja života provešće u ludnici. S druge strane, ako se utvrdi da nema poremećaja on ide kući - tvrdi Fila.

Poznati advokat osvrnuo se i na njegove roditelje.

- Ne znam mnogo činjenica o njegovom ocu da bi prognozirao ishod. Sve zavisi od tužilaštva i za šta će on biti optužen i čime se to dokazuje. Što se tiče majke ne vidim šta će biti rezultat starateljskog organa. Da li je bilo zlostavljanja deteta - kaže Fila nakon više od dva meseca od tragedije.

Dečak koji je počinio masakr u trenutku zločina nije imao punih 14 godina i po našem Krivičnom zakonu nije krivično odgovoran.

Od masakra, kakav Srbija ne pamti prošlo je više od dva meseca, a u vezi sa slučajem dogodilo se nekoliko stvari - roditeljima dečaka privremeno je zabranjeno upravljanje imovinom, a ocu je 30. juna pritvor produžen za još 30 dana.

Kada je u pitanju zabrana upravljanja imovinom, sve oštećene porodice su u okviru krivičnog postupka podnele imoviknsko-pravn zahtev u odnosu na oca dečaka, dok je jedna osoba to uradila u odnosu na majku, ali u parničnom postupku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ocu dečaka ubice koji je ubio devet vršnjaka i čuvara škole ZABRANJENO da raspolaže novcem

Izvor: Blic, 12.Jul.2023

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i naložio Narodnoj banci Srbije da novac kojim raspolaže V.K., otac dečaka-ubice, koji je počinio masakr, prenese u depozit javnog izvršitelja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.