Očekuju se gužve, pojačana kontrola saobraćaja

Izvor: RTS, 20.Dec.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuju se gužve, pojačana kontrola saobraćaja

Pretposlednji vikend u 2015. godini donosi pojačan saobraćaj na auto-putevima, ali i na graničnim prelazima što može biti uzrok povremeno dužih zadržavanja kakvih je bilo u subotu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Pojačan saobraćaj i veći broj vozila na auto-putevima može biti uzrok dužeg zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama gde se trenutno za naplatu putarine čeka do pet minuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Međutim, zbog pojačanog saobraćaja vreme zadržavanja za naplatu putarine kod Stare Pazove tokom dana može biti i duže.
Sa prvim večernjim satima AMSS očekuje veći broj vozila i na naplatnoj rampi Bubanj Potok gde trenutno nema zadržavanja.
Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije rekao je za RTS da je situacija na prelazima bolja nego juče, a da se špic saobraćaja očekuje sledećeg vikenda, odnosno u petak, subotu i nedelju.
Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na obe strane, zadržavanja su oko 45 minuta, navodi Mitić.
Kako saznaje AMSS, na izlazu iz Hrvatske ka Srbiji pojačan je saobraćaj pa su tokom dana moguća i duža zadržavanja.
Na graničnom prelazu Šid sa srpske strane, zadržavanja putničkih vozila su do 20 minuta, trenutno nema zadržavanja ni sa hrvatske strane, ali se tokom dana saobraćaj može pojačati i na ovom prelazu.
Na graničnom prelazu Horgoš, sa mađarske strane, zadržavanja su oko 90 minuta za putničkih vozila.
Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su od 15 do 20 minuta.
Zbog magle koja će se zadržati u severnim krajevima tokom celog dana, preporučuje se oprezna vožnja, obavezna zimska oprema, a u planinskim predelima upotreba lanaca. 
Prema informacijama Štaba zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije" zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima: Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica i Koceljeva (veza sa dr. putem 21) - Valjevska Kamenica.
Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.
Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.
Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.
Van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.
Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.
U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
Prema podacima Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 103 saobraćajne nesreće, u kojima su poginule tri, a povređeno 59 osoba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačan saobraćaj na putevima Srbije zbog praznika

Izvor: Blic, 20.Dec.2015

Pretposlednji vikend u 2015. godini donosi pojačan saobraćaj na autoputevima, ali i na graničnim prelazima što može biti uzrok povremeno dužih zadržavanja kakvih je bilo u subotu, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije...Pojačan saobraćaj i veći broj vozila na autoputevima može biti uzrok...

Nastavak na Blic...

Očekuju se gužve, pojačana kontrola saobraćaja

Izvor: Studio B, 20.Dec.2015

Pretposlednji vikend u 2015. godini donosi pojačan saobraćaj na auto-putevima, ali i na graničnim prelazima što može biti uzrok povremeno dužih zadržavanja kakvih je bilo u subotu, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Pojačan saobraćaj i veći broj vozila na auto-putevima može biti uzrok dužeg...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.