Očekuje se novi talas migranta ka BiH?

Izvor: B92, 21.Maj.2020, 23:26

Očekuje se novi talas migranta ka BiH?

Sarajevo -- Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je da se može očekivati novi talas migranata prema BiH.

On je dodao i da je potrebno sprovesti određene mere da bi se adekvatno odgovorilo.

On ističe da migranti koji ulaze u BiH nisu testirani na viruskorona i nisu poštovali mere samoizolacije, što može da ugrozi postojeću epidemiološku situaciju u BiH.

"Sada je pravo vreme da najmerodavnije institucije izvršne vlasti ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmisle o predstojećem problemu i donesu mere i radnje koje bi policijske i druge agencije za rad sa migrantima počele da sprovode", rekao je Hofman za BHRT.

Komentarišući izjavu ministra bezbednosti Fahrudina Radončića da neće dozvoliti otvaranje novog centra za migrante u Sarajevu, on je rekao da je potrebno preduzeti sve korake da bi bili deportovani svi koji nezakonito ulaze u BiH.

"Radončić je u pravu. Mi treba da znamo da dok se ne promeni konkretna situacija, a to je lociranje, identifikovanje, arestiranje i deportovanje svih koji su nezakonito ušli u BiH i koji BiH koriste kao bumerang prema zemljama EU, nećemo moći da se nadamo boljoj situaciji po pitanju tretmana migranata", naveo je Hofman.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.