Očekivane promene u VOA i VBA

Izvor: Beta, 18.Jan.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivane promene u VOA i VBA

BEOGRAD, 18. januara 2014. (Beta) - Vojni analitičari Aleksandar Radić i Bojan Dimitrijević ocenili su u subotu da su smene direktora Vojnobezbednosne agencije (VBA) Svetka Kovača i direktora Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Dragana Vladisavljevića bile očekivane.

"Radi se o proceni ministra odbrane Nebojše Rodića ko su najboji saradnici. Ove promene su se očekivale, jer je pitanje otvoreno još septembra 2012, dok se smena Vladisavljevića sprema otkad je ministar odbrane bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Dragan Šutanovac", rekao je za agenciju Beta Radić.

On je rekao da smene nemaju političku pozadinu, jer je Srpska napredna stranka (SNS) već skoro dve godine na vlasti i da se vojna oblast nalazi daleko od očiju javnosti.

"Vojna oblast nalazi se prilično daleko od očiju javnosti, tako da se politički poeni za predstojeće izbore ne mogu sakupljati na ovaj način. Ministar odbrane Rodić je dovoljno dugo na funkciji da može da proceni sa kim želi da saradjuje", zaključio je Aleksandar Radić.

Vojni analitičar Bojan Dimitrijević ocenio je da su promene bile očekivane od promene Vlade Srbije 2012. godine, jer su direktori obe agencije nasledjeni iz vremena prethodne vlade.

"Promena u Vojnoobaveštajnoj agenciji je stručna, dok je promena u Vojnobezbednosnog agenciji neobična, jer je doveden čovek iz vojne policije, ali nije motivisana politički", rekao je za agenciju Beta Dimitrijević.

Kako je naveo, bivši direktor Vojnobezbednosne agencije Svetko Kovač obavljao je posao stručno, dok bi državna politika Srbije trebalo više da profiliše interese kada je rad Vojnoobaveštajne agencije u pitanju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekivane smene u VBA i VOA

Izvor: B92, 18.Jan.2014

Beograd -- Vojni analitičari Aleksandar Radić i Bojan Dimitrijević ocenjuju da su smene direktora VBA Svetka Kovača i direktora VOA Dragana Vladisavljevića bile očekivane..."Radi se o proceni ministra odbrane Nebojše Rodića ko su najboji saradnici. Ove promene su se očekivale, jer je pitanje...

Nastavak na B92...

Zašto su vas iznenadile (očekivane) promene u VOA i VBA?!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014

Vojni analitičari Aleksandar Radić i Bojan Dimitrijević ocenili su da su smene direktora Vojnobezbednosne agencije (VBA) Svetka Kovača i direktora Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Dragana Vladisavljevića bile očekivane. ..Bivši derektori: Svetko Kovač (VBA) i Dragan Vladisavljević (VOA).. .."Radi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.