Obustavljeno služenje vojnog roka

Izvor: Beta, 30.Sep.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeno služenje vojnog roka

BEOGRAD, 30. septembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije donela je Odluku o obustavi obaveze služenja vojnog roka pa će od 1. januara 2011. godine, služenje vojnog roka biti na dobrovoljnoj osnovi, saopšteno je u četvrtak nakon sednice vlade.

Obaveza služenja vojnog roka u Vojsci Srbije obustavlja se odsluženjem vojnog roka poslednje partije vojnika upućene u 2010. godini, a odnosi se i na regrute koji su zamenili služenje vojnog roka civilnom službom, navodi se u odluci Vlade Srbije.

Odluka je upućena Narodnoj Skupštini na razmatranje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ukinuto služenje vojnog roka

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2010, 07:07

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je Odluku o obustavi obaveze služenja vojnog roka pa će od 1. januara 2011. godine, služenje vojnog roka biti na dobrovoljnoj osnovi, saopšteno je posle sednice vlade...Obaveza služenja vojnog roka u Vojsci Srbije obustavlja se odsluženjem vojnog roka poslednje partije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.