Obustavljeni radovi na gradilištu u Kneza Miloša

Izvor: Mondo, 04.Sep.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeni radovi na gradilištu u Kneza Miloša

Gradski građevinski inspektor obustavio je radove na gradilištu u ulici Kneza Miloša gde je 29. avgusta poginuo radnik iz Kraljeva.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove saopšteno je da je građevinski inspektor doneo rešenje kojim je obustavio dalje radove na objektu u ulici Kneza Miloša, osim radova na zaštiti iskopa temeljne jame i susednih objekata do ispunjenja svih mera iz rešenja.

Neposredno po saznanju da se na gradilištu dogodila nesreća sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smrtnim ishodom, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršio je inspekcijski nadzor.

On je utvrdio da investitor poseduje građevinski dozvolu i potvrdu o prijavi radova izdate od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, ali da nije obezbeđen zakonom propisan projekat za izvođenje, vezano za izvedene radove na gradilištu kao i da se ne vrši propisano osmatranje tla i objekta.

Zbog utvrđenih propusta biće preduzete zakonom propisane kaznene mere protiv svih odgovornih lica.

Stradali radnik radio "na crno"! (FOTO)

Radi utvrđivanja da li je došlo do povrede profesionalnih standarda i normativa odgovornih lica na gradilištu, građevinski inspektor će uputiti prijavu Inženjerskoj komori Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.