Obustavljen postupak protiv TV Pink

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen postupak protiv TV Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) obustavilo je postupak za ukidanje emisije "DNK" na TV Pink i oduzimanju dozvole za emitovanje signala tom mediju sa nacionalnom frenkvencijom, koje je zatražilo više od 70 organizacija civilnog društva.

To je za Danas potvrdio predsednik Saveta REM-a Goran Karadžić. Kako je rekao, postupak je obustavljen jer nema elemenata koji sugerišu da je emiter, u ovom slučaju TV Pink, uticao na tragediju koja se desila kada je nakon emitovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "DNK" učesnik te emisije pretukao suprugu na smrt.

U peticiji nevladinih organizacija, koja je REM-u poslata još u aprilu, navedeno je da je TV Pink u "DNK" "omogućio još jednom nasilniku da pred očima javnosti zlostavlja suprugu preispitujući njenu 'ispravnost' u postupku utvrđivanja očinstva nad zajedničkom decom". U objašnjenju peticije piše da se njegovo nasilje prema supruzi pojačalo u periodu od snimanja do prikazivanja sporne emisije, a da ju je dva dana posle emitovanja ubio.

- Osim što zaposleni i gosti emisija TV Pink tuku i ubijaju žene, ne, nema drugih elemenata. Ovom odlukom, što se nas tiče, REM je preuzeo odgovornost za promociju muškog nasilja prema ženama u elektronskim medijima - kaže Aleksandra Nestorov iz Autonomnog ženskog centra.

Inače, Savet REM-a je još u decembru prošle godine izrekao, kako se navodi na sajtu ovog tela, meru upozorenja "Pink International Company" iz Beograda, zbog emitovanja programskih sadržaja kojima su povređena ljudska prava, a naročito dostojanstvo ličnosti učesnika u emisiji "DNK".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.