Obustavljen postupak protiv Marka Miloševića

Izvor: RTS, 25.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen postupak protiv Marka Miloševića

Sud u Požarevcu obustavio krivični postupak protiv Marka Miloševića i njegovih saradnika, po privatnoj optužnici pokojnog Radojka Lukovića. U obrazloženju se navodi da u zakonskom roku niko od članova njegove porodice nije nastavio postupak.

Rešenjem sudije Opštinskog suda u Požarevcu Gordane Vidojković, obustavljen je krivični postupak protiv Marka Miloševića i njegovih saradnika, vođen zbog nanošenja teških telesnih povreda po privatnoj optužnici člana Otpora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Radojka Lukovića.

Luković je poginuo 10. jula prošle godine, a u obrazloženju sudija Vidojković je navela da u zakonskom roku od tri meseca niko od članova njegove porodice nije nastavio postupak.

U to vreme, predmet se nalazio u Okružnom sudu, koji je postupao po žalbi na presudu kojom su Milošević i petorica njegovih saradnika oslobođeni optužbi za učešće u tuči i nanošenje teških telesnih povreda Lukoviću i Nebojši Sokoloviću 2. maja 2000.godine.

Sredinom februara ove godine, sud je delimično ukinuo presudu u delu koji se odnosi na nanošenje teških telesnih povreda i predmet vratio Opštinskom sudu, nakon čega su Lukovićeve sestričine, Irena i Marina Vavić, potpisale punomoćje kojim nastavljaju gonjenje okrivljenih.

Član požarevačkog Otpora Momčilo Veljković kaže da Lukovićeva rodbina nije mogla da unapred zna ishod postupanja po žalbi i ukazao na moguću nameru da se obustave postupci protiv Miloševića.

"Ovo je samo nastavak torture nad nama i neka strategija ljudi koji na sve načine žele da Marka Miloševića oslobode odgovornosti i omoguće mu povratak u zemlju", ocenio je Veljković.

Rešenje kojim se obustavlja postupak doneto je 20. marta. Advokatu pretučenih "otporaša", Dušanu Cvejiću, rešenje je uručeno danas i on ima mogućnost da u roku od tri dana protiv njega izjavi žalbu.

Ukoliko rešenje bude potvrđeno, Opštinski sud će na ponovljenom suđenju postupati samo po tužbi Nebojše Sokolovića za nanošenje teških telesnih povreda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.