Obustavljen deo istrage protiv Janjića i Brežančića

Izvor: Blic, 27.Jan.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen deo istrage protiv Janjića i Brežančića

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu za jedno krivično delo za koje je teretilo vlasnika preduzeća "MB Gas oil" Mileta Brežančića i nekadašnjeg pomoćnika ministra zaštite životne sredine i prostornog planiranja Nebojšu Janića.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da će, u odnosu na druga krivična dela obuhvaćena naredbom za sprovodenje istrage, narednih dana biti doneta tužilačka odluka, pošto se u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istrage odustalo za jedno krivično delo.

Protiv njih je u oktobru prošle godine pokrenuta istraga zbog sumnje da je Janjić 2009. i 2010. godine, dok je bio pomoćnik ministra Olivera Dulića, u dva navrata, primio poklon u novcu - ukupno 152.000 evra.

Novac mu je, kako se sumnja, poklonio Brežančić da bi objekti njegovog preduzeća dobili urbanističke i dozvole za izgradnju.

Na taj način je, kako se sumnja, omogućeno da se uknjiži pravo svojine nad objektima u vrednosti od najmanje 10 miliona evra, što je iznos imovinske koristi za Brežančića i privrednog društva "MB Gas oil".

Prema naredbi o obustavljanju istrage, tužilaštvo je odustalo u delu kojim se Brežančić i Janjić terete za primanje odnosno davanje mita u iznosu od 150.000 evra u toku 2009. godine, rekli su Tanugu Brežančićevi advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević.

Oni tvrde da je pod istragom ostala samo sumnja da je 23. marta 2010. godine Brežančić dao Janjiću 2.000 evra da ne izvrši službenu radnju koju je bio dužan da izvrši.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.