Obustavlja se prodaja Cecine kuće

Izvor: B92, 19.Jan.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavlja se prodaja Cecine kuće

Beograd -- Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu nekadašnjeg Drugog opštinskog suda po kojoj je Svetlana Ražnatović trebalo da plati dug Vojislavu Đurkoviću.

Ražnatovićeva je, prema presudi, bila obavezna da isplati dug Vojislavu Đurkoviću iz Bjeljine od 116.063 evra pripadajuće kamate, pošto je usvojen njen zahtev za reviziju.

Najviši sud u zemlji je naložio da se suđenje po Đurkovićevoj tužbi ponovi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čega će biti obustavljen izvršni postupak za prodaju dela Ražnatovićkine kuće.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Goradana Vuković izjavila je Tanjugu da se taj sud oglasio stvarno nenadležnim zbog vrednosti spora (visini novčanog iznosa) i predmet prosledio Višem sudu u Beogradu.

Taj postupak bio je u fazi izvršenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu koji je doneo rešenje po kom je bilo naloženo izvršenje da se naplata duga izvrši prodajom dela kuće Svetlane Ražnatović u ulici Ljutice Bogdana, u kojoj ona trenutno izdržava kaznu kućnog zatvora, podsetila je Vukovićeva.

S obzirom da je ukinuta izvršna isprava - odnosno presuda Drugog opštinskog suda, prema rečima Vukovićeve sud će postupitu u skladu sa zakonom koji predviđa da se izvršenje obustavlja ukoliko bude ukinuta izvršna isprava.

Ta kuća je već pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatović uplatiti državi iznos od milion evra, na koji je osuđena zbog malverzacija sa prodajom fudbalera "Obilića".

Ražnatović se, po presudi Višeg suda u Beogradu od maja prošle godne, nalazi na izdržavanju kazne kućnog zatvora i državi duguje još 500.000 evra.

Ražnatović i njenoj sesti Lidiji Ocokoljić je presudom, pored kazne kućnog zatvora koju su počele da služe 23. juna u kući u Ljutice Bogdana, naloženo da budžet Srbije uplate milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi, a ne kao kaznu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustavlja se prodaja kuće Svetlane Ražnatović

Izvor: Blic, 19.Jan.2012

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu nekadašnjeg Drugog opštinskog suda po kojoj je folk pevačica Svetlana Ražnatović bila obavezna da Vojislavu Đurkoviću iz Bjeljine isplati dug od 116.063 evra pripadajuće kamate pošto je usvojio njen zahtev za reviziju...Najviši sud u zemlji...

Nastavak na Blic...

CECI IPAK NE UZIMAJU KUĆU!

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012, 00:22

Svetlana Ceca Ražnatović (38) ipak neće ostati bez dela kuće koji je trebalo da bude prodat na aukciji zbog neizmirenog duga od 116.063 evra prema Vojislavu Đurkoviću, poznaniku njenog pokojnog supruga!....BEOGRAD - Ne prima podstanare!..Svetlana Ceca Ražnatović (38) ipak neće ostati bez dela...

Nastavak na Kurir...

Obustavlja se prodaja Cecine kuće

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2012

Svetlana Ražnatović ipak neće ostati bez dela svoje kuće u Ulici Ljutice Bogdana. Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu, na osnovu koje je naložena prodaja prvog sprata Cecine kuće radi namirenja duga Vojkanu Đurkoviću. Po zakonu, posle ukidanja presude sledi i obustavljanje izvršnog postupka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.