Obustavićemo napade na Saudijsku Arabiju, ako Rijad uradi isto

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obustavićemo napade na Saudijsku Arabiju, ako Rijad uradi isto"

Vođa političkog saveta Huta rekao je da je ova grupa spremna da obustavi napade dronovima na Saudijsku Arabiju i da očekuje da Rijad uradi isto, piše "Sputnjik"

Huti, pobunjenici iz Jemena, preuzeli su odgovornost za napad na saudijska naftna postrojenja.

Huta Mahdi el Mašat, vođa Huta dodao je da oni zadržavaju pravo da odgovore ako Saudijska Arabija ne reaguje na njihovu inicijativu.

Izjava o prekidu vatre jemenskih pobunjenika protiv susedne kraljevine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usledila je nedelju dana nakon što su oni preuzeli odgovornost za napad na saudijske naftne objekte na istoku zemlje, lišivši Saudijsku Arabiju više od polovine njene proizvodnje nafte.

SAD tvrde da je Iran izveo napad na naftna postroja u Saudijskoj Arabiji, a Saudijska Arabija je saopštila da je "Iran nesumnjivo sponzorisao" napad, dok Iran negira da je na bilo koji način umešan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.