Obrt: Skrenuli sa puta

Izvor: B92, 20.Nov.2023, 22:44

Obrt: Skrenuli sa puta

Dva komercijalna broda, koja su skrenula sa kursa u Crvenom moru i Adenskom zalivu, povezana su sa istom pomorskom grupom čiji su brod zaplenili jemenski Huti.

To je danas navela britanska kompanija za pomorsku bezbednost Ambrei.

Ambrei je objavio da su brodovi kojima upravljajz kompanije ''Ray Car Carriers'', ''Glovis Star'' i ''Hermes Leader'', skrenula sa svoje rute u nedelju, preneo je Rojters.

Izrael je u nedelju saopštio da su Huti zaplenili teretni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brod u vlasništvu Japana u južnom delu Crvenog mora, opisujući incident kao "iranski teroristički akt" sa posledicama po međunarodnu pomorsku bezbednost. Huti, saveznik Irana, potvrdili su da su zaplenili brod u toj oblasti, jer smatraju da je izraelski.

Najviši portparol japanske vlade potvrdio je danas otmicu broda "Galaksi lider", kojim upravlja kompanija ''Nippon Yusen''. Japan je apelovao na Hute da vrate brod i tražio pomoć od saudijskih, omanskih i iranskih vlasti da rade na brzom oslobađanju plovila i njegove posade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.