Obrt? Dariji Trepovoj je sve namešteno? VIDEO

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 17:15

Obrt? Dariji Trepovoj je sve namešteno? VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodnog ispitivanje Darije Trepove koja se sumnjiči da je unela eksploziv koji je usmrtio ruskog vojnog blogera.

Podsetimo, do eksplozije je došlo u kafiću u centru Sankt Peterburga, u kom je bio poznati ruski ratni bloger Vladlen Tatarski koji je na licu mesta poginuo, dok je 30 osoba povređeno.

Eksploziv je u kafić unela, kako će se ispostaviti Darija Trepova, a bio je sakriven u statui koju je predala Tatarskom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Darija Trepova je odmah identifikovana putem snimaka s nadzornih kamera i nakon što je za njom raspisana poternica, ubrzo je uhapšena. Sada se na društvenoj mreži Tviter pojavio snimak njenog ispitivanja.

Najpre je upitana da li razume zašto su je priveli, na šta je ona rekla da zna. Na pitanje šta je to uradila, Trepova je odgovorila: “Donela sam tamo figuru koja je eksplodirala”.

Na pitanje ko joj je dao tu figuricu, rekla je: “Mogu li kasnije da obasnim?”

U međuvremenu su mediji objavili da je Darija Trepova bila privođena na antiratnom skupu 24. februara 2022.

Ona je i udata, ali kako kažu njene prijateljice, samo na papiru za Dmitrija Rjilova. Rjilov je član peterburškog ogranka Libertarijanske stranke, odakle su izjavili da je on u egzilu izvan Rusije i kako nema nikakve veze s eksplozijom.

Dve prijateljice Darije Trepovine su ispričale da ona nije podržavala rat u Ukrajini, ali i da nije imala "radikalne stavove". Prema njima, brak Trepove i Rjilova bio je samo na papiru.

"Formalno je imala muža, ali koliko znam, venčanje je bilo iz šale i nisu ostali u kontaktu. Barem ga nije spominjala zadnjih šest meseci", rekla je jedna od drugarica uhapšene.

Dmitrij Rjilov se takođe oglasio i izjavio da je njegova supruga žrtva nameštaljke. "Sasvim sam siguran da ovako nešto sama nikada ne bi mogla da učini. Istina je da, zajedno s Darijom zaista ne podržavamo rat u Ukrajini, ali smatramo da su takve akcije neprihvatljive", rekao je u komentaru za SV TV njuz, uz zaključak: "Mojoj su ženi smestili jer ona nikad ne bi ubila."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.