Obrenovčani smešteni u Starčevu

Izvor: RTS, 23.Maj.2014, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovčani smešteni u Starčevu

Na teritoriji grada Pančeva, u samom gradu i okolnim selima, trenutno se nalazi 260 osoba evakuisanih sa poplavnih područja. Većina se nalazi u privatnom smeštaju, ali i u gerontološkom centru.

Stanovnici sela Starčeva izrazili su humanost i i ponudili svoje domove za smeštaj onih koji su ugroženi poplavama.

Uglavnom su to porodice iz Obrenovca i trenutno ih u ovom selu ima devetnaest. Porodica Tadić primila je svoje poznanike i njihove kumove, sa ukupno četvoro >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dece.

"Ovde su nas stvarno lepo primili. Imamo celu kuću za sebe i sve što nam je potrebno. Proživeli smo groznu noć kad je krenula poplava, sin mi je još uvek uznemiren, ali mlađa ćerka ima samo tri godine i ne razume još šta se dešava, pa je vesela i raspoložena", kaže Milan Lazić.

"Mi smo sve izgubili što smo imali: kuću, nameštaj, kola, radnju. Pitanje je šta ćemo naći kad se vratimo kući. I da li ćemo imati mušterije u ovom nevremenu. Bili smo izgubili babu, nismo znali gde je, ali smo je pronašli i sad smo zadovoljni što je cela porodica živa i zdrava", kaže Bojan Dimitrijević.

Nada Tadić, koja ih je primila kaže da je to od srca uradila, potrudila se da imaju sve što im treba, redovno ih obilazi, i saoseća zbog svega što su preživeli. Naravno, obilazi ih i Crveni krst i članovi mesne zajednice.

U Starčevu je i Jelica Marković sa dve odrasle ćerke. Došla je kod majke, u porodičnu kuću, a njen muž je ostao u Obrenovcu.

"Ne znam zašto, ali muž nije hteo da se evakuiše. Ima tamo još meštana, čuvaju kuće, neki stoku. On je u njegovoj porodičnoj kući, dok je naš stan poplavljen i sve nam je izlomljeno", kaže Jelica.

U mesnoj zajednici još od prvih dana prikupljaju humanitarnu pomoć, a pripremili su i smeštajne kapacitete u domu kulture, ako bude potrebno. Javljaju se i druge porodice da pomognu, tako da u ovom selu može da se smesti do 100 ljudi.

Muškarci iz Obrenovca vraćaju se da čiste grad, dok će žene i deca ostati dokle god im bude potreban krov nad glavom. Tako su im domaćini ponudili.

rts.pancevo@rts.rs

+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.