Obratio se kineski predsednik: Poštovaćemo svoju obavezu

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 12:30

Obratio se kineski predsednik: Poštovaćemo svoju obavezu

Predsednik Kine Si Đinping pozvao je na ulaganje napora u jačanje međunarodne saradnje u oblasti istraživanja i razvoja, i u proizvodnji i distribuciji vakcina.

Otvarajući plenarnu sednicu 20. godišnje konferencije Boao foruma za Aziju, Si Đinping je ponovio stav Kine da treba uložiti napore kako bi se osiguralo da svi u svetu imaju jednak pristup vakcinama, prenela je Kineska medijska grupa.

"Kina će poštovati svoju obavezu da vakcine učini globalnim javnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobrom, nastaviće saradnju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i drugim zemljama u borbi protiv koronavirusa i uložiće više napora kako bi pomogla zemljama u razvoju da pobede virus", rekao je Si Đinping putem video-veze.

On je kazao da principi jednakosti, uzajamnog poštovanja i uzajamnog poverenja moraju da budu na prvom mestu i u središtu odnosa između država.

"Moramo zagovarati mir, razvoj, pravičnost, pravdu, demokratiju i slobodu, što su sve zajedničke vrednosti čovečanstva, i moramo podstaći razmenu i uzajamno učenje među civilizacijama da bismo promovisali napredak ljudske civilizacije", naveo je kineski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Si Djinping pozvao na jačanje medjunarodne saradnje u borbi protiv korona virusa

Izvor: Beta, 20.Apr.2021

Predsednik Kine Si Djinping pozvao je na ulaganje napora u jačanje medjunarodne saradnje u oblasti istraživanja i razvoja, ali i u proizvodnji i distribuciji vakcina protiv korona virusa.Otvarajući plenarnu sednicu 20. godišnje konferencije Boao foruma za Aziju, Si je ponovio stav Kine da treba uložiti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.