Obratio se i Lajčak: Obe strane moraju da rade na deeskalaciji

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 16:46

Obratio se i Lajčak: "Obe strane moraju da rade na deeskalaciji"

U Predsedništvu Srbije oko 16.20 časova završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa "velikom petorkom".

Vučić se sastao sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i diplomatskim savetnicima lidera Francuske, Nemačke i Italije.

Na sastanku u Predsedništvu su bili specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, zamenik pomoćnika američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državnog sekretara i specijalni izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuel Bon i Jens Pletner i diplomatski savetnik predsednice Vlade Republike Italije Frančesko Talo.

Posle sastanka novinarima se kratko obratio Lajčak koji je rekao da je tema posete bila kako da se napravi napredak u implementaciji sporazuma o normalizaciji i deeskalaciji situaciju u svetlu poslednjih događaja.

Lajčak je rekao da "petorka" snažno osuđuje napad na kosovsku policiju 24. septembra i da, kako je rekao, svi počinioci moraju biti privedeni pravdi, te da očekuju punu saradnju Srbije u tom pogledu.

Lajčak je kazao da obe strane moraju da rade na deeskalaciji i normalizaciji odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.