Obradović tužio Pres

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović tužio Pres

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović tužio je beogradski dnevni list Pres zbog narušavanja časti i ugleda i zatražio odštetu od 15 miliona dinara, saopštio je danas taj list.

Prema saopštenju Presa, Obradović je, na osnovu izmena Zakona o informisanju donetih 2009. godine, podneo tužbu zbog tekstova o njegovom službenom putovanju na Kubu i o kupovini stana od 217 kvadratnih metara u centru Beograda.

"Obradović je Pres tužio bukvalno zbog svakog objavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << teksta na ovu temu, zbog svakog javno postavljenog pitanja, potpisa ispod fotografije, pa čak i zbog stripa koji smo objavili u nedeljnom izdanju", piše u saopštenju redakcije.

Taj list navodi da odbacuje tvrdnje i optužbe ministra prosvete.

"Mi smo samo radili svoj posao, potpuno u skladu sa Zakonom. Ova Obradovićeva tužba nije ništa drugo nego nastavak pritiska vlasti na medije", navodi Pres i dodaje da je to u istoriji Srbije najveći odštetni zahtev po tužbi jednog političara protiv medija.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović tužio Pres

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2010

BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović tužio je beogradski dnevni list Pres zbog narušavanja časti i ugleda i zatražio odštetu od 15 miliona dinara, saopštio je danas taj list...Prema saopštenju Presa, Obradović je, na osnovu izmena Zakona o informisanju donetih 2009. godine, podneo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.