Obradović sa slovačkim ambasadorom o saradnji ministarstava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 16:20

Obradović sa slovačkim ambasadorom o saradnji ministarstava

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović razgovarala je danas sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohomi pohvalila plodne diplomatske odnose dve zemlje ističući da je saradnja sa Slovačkom konkretizovana i po osnovu Memoranduma o saradnji između dva resorna ministarstva.

„Saradnja koju imamo na poslovima elektronske uprave, manjinskih zajednica, matičnih knjiga i lokalne samouprave trebalo bi da bude unapređena pitanjima izazova post KOVID ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i projektima koji će olakšati izlazak iz krize koja je zahvatila čitav svet“, istakla je Obradović, saopšteno je iz ministarstva.

Ambasador je naglasio da je interesovanje njegove zemlje za Zapadni Balkan veliko, te da Srbija tu ima prioritet, zbog čega će ekonomska dimenzija diplomatije imati sve veću ulogu, jer predstavlja uslov svakog napretka i rasta, kako međusobnih odnosa, tako i svakog društva pojedinačno.

Obradović je zahvalila ambasadoru Slovačke na podršci na putu Srbije ka članstvu u EU i nepromenljivom i principijelnom stavu njegove zemlje po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obradović: Platni razredi od 2022. reforme u toku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2020, 13:02

Centralni registar stanovništva trebalo bi da bude aktivan u punoj primeni na proleće, najavljuje ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, što je dobra vest za građane koji moraju na šaltere da bi dobili izvod iz knjige rođenih, na primer, i niz drugih dokumenata koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.