Obradović sa predstavnicima MMF-a

Izvor: RTS, 27.Avg.2009, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović sa predstavnicima MMF-a

Mere koje Ministarstvo prosvete planira da realizuje u skladu su sa preporukama iz izveštaja međunarodnih organizacija o stanju obrazovanja u Srbiji, saopšteno nakon sastanka predstavnika MMF-a sa delegacijom Ministarstva prosvete.

Predstavnici MMF-a na današnjem sastanku s delegacijom Ministarstva prosvete istakli su da je potrebna racionalizacija obrazovnog sistema u Srbiji koja se odnosi na mrežu škola i na optimalni broj odeljenja i broj zaposlenih u prosveti, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz Ministarstva prosvete.

U saopštenju izdatom posle sastanka članova MMF-a s ministrom prosvete Žarkom Obradovićem i saradnicima, ističe se da su mere koje Ministarstvo planira da realizuje u određenoj meri u skladu sa preporukama iz izveštaja međunarodnih organizacija o stanju obrazovanja u Srbiji.

Predstavnici Ministarstva prosvete upoznali su članove MMF-a sa planovima i započetim aktivnostima na unapređenju obrazovnog sistema u Srbiji i podizanju nivoa njegovog kvaliteta i efikasnosti, navedeno je u saopštenju.

Ministar Obradović ukazao je na niz specifičnosti obrazovnog sistema u Srbiji i na potrebu uvažavanja ekonomske situacije, a posebno na važnost obrazovanja za dalji razvoj Srbije i rast bruto društvenog proizvoda, ističe se u saopštenju.

Misija MMF-a od ponedeljka je u Beogradu gde sa srpskim zvaničnicima razgovara o ispunjavanju uslova iz kreditnog aranžmana vrednog 2,9 milijardi evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.