Obradović primio nagrađene fizičare

Izvor: RTS, 18.Jul.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović primio nagrađene fizičare

Nastavićemo da pružamo podršku talentovanim đacima, rekao ministar prosvete Žarko Obradović, koji je primio učenike Matematičke gizmnazije, nagrađene na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović izjavio je da će njegovo Ministarstvo nastaviti da pruža materijalnu i drugu podršku talentovanim učenicima i njihovim nastavnicima, i raditi na podizanju kvaliteta obrazovnog sistema Srbije.

Obradović je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovarao sa učenicima Matematičke gimnazije koji su na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike osvojili pet medalja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Obradović je učenicima rekao da talenat i vrednoća, podrška porodice, organizovanost škole i odgovornost države omogućavaju najviša postignuća učenika.

"Ovaj rezultat pokazuje da su svojim radom i talentom naši učenici rame uz rame sa svojim vršnjacima iz sveta, a često i ispred njih, i da Matematička gimnazija sa pravom ima i sa uspehom nosi status škole od posebnog nacionalnog značaja", istakao je Obradović.

Ministar je učenicima i nastavnicima koji su ih pripremali, poklonio knjige i sedam dana odmora u studentskom odmaralištu na Zlatiboru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.