Obradović:Još bez odluke o predsedniku Demokratske Stranke,na potezu Lutovac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2020, 12:20

Obradović:Još bez odluke o predsedniku Demokratske Stranke,na potezu Lutovac

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u ovom trenutku nema dovoljno činjenica na osnovu kojih bi moglo da utvrdi ko je zastupnik Demokratske stranke, kaže ministarka Marija Obradović i dodaje da je na potezu Zoran Lutovac koji treba da dostavi dopunu dokumentacije.

"Proces je tačno definisan i sve zaintresovane strane su redovno obaveštavane i učestvuju u procesu različitim dopunama dokumentacije", rekla je Obradović za Tanjug.

Ona je dodala da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve odvija u predviđenim rokovima i da su oni rokovi koji su se pojavljivali u medijima bili manje-više proizvoljni.

"Svako ko bi rekao da nismo ispoštovali procedure u ovom procesu, kao i u svakom drugom bio bi neozbiljan. U ovom trenutku mislim da je Lutovac na potezu i da on treba da dostavi određenu dokumentaciju", istakla je Obradović.

Ona je primetila da nijedna strana nikada nije rekla da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kasni u procesu, navodeći da je za nju kao ministra važno da se apsolutno ispoštuje procedura.

"Moje članstvo u stranci neće ni u kojoj meri uticati na krajnji ishod", poručila je ministarka i potpredsednica SNS.

Na pitanje koji su to rokovi i kada se može očekivati da će Ministarstvo doneti odluku, Obradović napominje da ne može u ovom trenutku da kaže precizno, jer se čeka datum u kojem će dobiti dopunu dokumentacije od Zorana Lutovca.

Obradović je, komentarišući aktuelnu političku situaciju i najavljeni međustranački dijalog uz posredovanje evroparlamentaraca, rekla da taj dijalog treba da se vodi u parlamentu i da ne vidi drugo mesto za to, a na zahteve dela opozicije za formiranje takozvane "prelazne vlade" odgovara da je vlada nešto o čemu se razgovara posle izbora.

"Parlament je mesto gde možemo da vodimo međustranački dijalog. Ulica nikako. To je nešto što nije lice Srbije u 21. veku, a opozicija...Znate kako, kada se hvatate u kolo, u noge se uzdate...Moraju da budu ozbiljni", poručila je Obradović.

Na pitanje šta očekuje u dijalogu, hoće li se menjati izborni uslovi i da li smatra da ih treba menjati, Obradović navodi da je u ovom trenutku posvećena izvršnoj vlasti i da, kako kaže, može samo da čeka da vidi šta će reći akteri iz parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još se ne zna ko je predsednik DS, nadležno ministarstvo čeka Lutovca da dostavi dokumentaciju

Izvor: Blic, 06.Dec.2020

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u ovom trenutku nema dovoljno činjenica na osnovu kojih bi moglo da utvrdi ko je zastupnik Demokratske stranke, kaže ministarka Marija Obradović, i dodaje da je na potezu Zoran Lutovac koji treba da dostavi dopunu dokumentacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.