Obradović: Hiljade izbeglica sprečeno da uđe u Mađarsku

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Hiljade izbeglica sprečeno da uđe u Mađarsku

Više hiljada izbeglica u poslednjih nekoliko dana pokušalo je ilegalno da uđe u Mađarsku, ali su u tome sprečeni, izjavio je danas u Strazburu član stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Žarko Obradović.

"Broj migranata prevazilazi mogućnosti Srbije i ona ne može sama da reši ovaj problem, dok susedna Mađarska najavljuje podizanje zida kako bi sprečila ulazak migranata", istakao je Obradović.

On je pozvao Savet Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Evropsku uniju da podrže i pomognu Srbiju koja deli evropske vrednosti i želi da učestvuje u rešavanju ovog zajedničkog problema, saopšteno je iz skupštine. Obradović je upoznao članove Komiteta za migracije, izbeglice i raseljena lica sa naglim porastom broj migranata u Srbiju i problemima sa kojima se Srbija suočava zbog toga.

"Srbija je prihvatila više od 30.000 migranata od početka godine i u prihvatnim centrima obezbedila hranu, odeću i neophodnu medicinsku pomoć. Migranti stižu u Srbiju iz zemalja Evropske unije, iz Bugarske i iz Grčke, preko Makedonije", podsetio je Obradović.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.