Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun komunalne naknade po istom bodu

BANJALUKA - Vrijednost boda za obračun komunalne naknade u 2017. godini za stambeni prostor u Banjaluci iznosiće 0,00034 KM, dok će za poslovni prostor iznositi 0,0008 KM, što znači da se neće mijenjati u odnosu na 2016. godinu.

Zakonom o komunalnim djelatnostima predviđeno je da skupštine lokalnih zajednica propisuju obavezu plaćanja komunalne naknade za korištenje objekata i uređaja zajedničke komunalne potrošnje, te da se odlukom kojom se uvodi obaveza plaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << komunalne naknade određuju osnovi i mjerila na osnovu kojih se utvrđuje visina naknade u zavisnosti od stepena opremljenosti naselja komunalnim objektima i uređajima zajedničke komunalne potrošnje i kvaliteta i standarda komunalnih proizvoda i usluga.

Odlukom o komunalnoj naknadi propisano je da se visina naknade utvrđuje prema jedinici izgrađene korisne površine stambenog poslovnog ili drugog prostora te da se svake godine utvrđuje vrijednost boda za obračun komunalne naknade.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.