Oboreni vojni avion i dron; Nastavljaju se žestoki sukobi

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 19:43

Oboreni vojni avion i dron; Nastavljaju se žestoki sukobi

Sukobi između sudanske vojske i paravojnih snaga za brzu podršku (RSF) intenzivirani su danas u sudanskoj prestonici Kartumu i zapadnim regionima.

RSF je saopštila da je oborila vojni avion i dron u Bahri, preneo je Rojters.

Agencija navodi da RSF dominira na terenu u glavnom gradu i da su pripadnici paravojnih snaga optuženi za pljačku i zauzimanje kuća, dok je vojska fokusirana na vazdušne i artiljerijske udare.

Načelnik sudanske vojske Abdel Fatah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << al Burhan prošle nedelje pozvao je mlade ljude da se priključe borbi protiv RSF, a vojska je danas objavila fotografije novih regruta. Sudanski sindikat lekara optužio je u subotu RSF za upad u bolnicu Šuhada i ubistvo jednog člana bolničkog osoblja.

RSF je demantovao te optužbe. Mirovni pregovori u Džedi, uz posredovanje SAD i Saudijske Arabije, suspendovani su prošlog meseca. U Sudanu su oružani sukobi za vlast izbili 15. aprila, ubijeno je više stotina civila, a više od milion je raseljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJENE ŽESTOKE BORBE, SVE VIŠE MRTVIH: Pobunjenici dominiraju u glavnom gradu, oboreni vojni avion i dron!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023

Raseljen ogroman broj ljudi..Sukobi između sudanske vojske i paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF) intenzivirani su danas u sudanskoj prestonici Kartumu i zapadnim regionima. RSF je saopštila da je oborila vojni avion i dron u Bahri, preneo je Rojters...Agencija navodi da RSF dominira na terenu u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.