Oboreni avion i dron Azerbejdžana

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 09:55

Oboreni avion i dron Azerbejdžana

Protivvazdušni sistemi jermenskih snaga oborili su avion i dron azerbejdžanskih vazduhoplovnih snaga.

Ovo je danas saopštila je portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

Duž linije kontakta u Nagorno-Karabahu danas su nastavljene vojne operacije.

Kako je Stepanjan. navela, protivvazdušni sistemi oborili su "neprijateljsku letilicu i dron" oko 7.55 časova.

"Pokušaji neprijatelja u nekoliko pravaca da probije liniju fronta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su propali", navela je ona.

S druge strane, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je azerbejdžanska vojska uspela da preuzme kontrolu nad nizom strateških visina, prenosi TAS S.

Ministarstvo je potvrdilo da su se vojne operacije u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu nastavile jutros i tokom noći.

"Od ponoći do 7 sati uništeno je pet jermenskih jedinica oklopnih i automobilskih vozila, kao i tri vojne infrastrukture i značajan broj neprijateljskog osoblja", navodi se u saopštenju.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra kada su počele borbe na spornoj teritoriji. I Azerbejdžan i Jermenija proglasili su ratno stanje i uveli mobilizaciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUKOBI BESNE NA KAVKAZU Oboreni avion i dron Azerbejdžana, Baku tvrdi da je PREUZEO KONTROLU nad strateškim položajima

Izvor: Blic, 02.Okt.2020

Duž linije kontakta u Nagorno-Karabahu danas su nastavljene vojne operacije, a protivvazdušni sistemi jermenskih snaga oborili su avion i dron azerbejdžanskih vazduhoplovnih snaga, saopštila je portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.