Oboren rekord: Hitno upaljen alarm

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 10:54

Oboren rekord: Hitno upaljen alarm

U Pekingu je danas, prvi put od 2014. godine, temperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih, a oboren je rekord za najtopliji dan u junu od kada su počela merenja.

Meteorološka stanica na južnoj periferiji Pekinga zabeležila je danas 40,7 stepen Celzijusovih, što je prvo prekoračenje praga od 40 stepeni od 29. maja 2014. godine.

Prethodni rekord zabeležen je 10. juna 1961. kada je izmereno 40,6 stepeni Celzijusovih. U Pekingu je danas na snazi narandžasti meteo alarm.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za kinesku prestonicu meteorolozi su izdali upozorenje na veliku vrućinu tokom vikenda, preneo je Rojters. Sever i istok Kine je prošle sedmice pogodio toplotni talas, gotovo dve sedmice ranije nego prethodnih godina.

Narandžasto upozorenje se izdaje kada maksimalna temperatura prelazi 40 stepeni u jednom danu, ili kada maksimalna temperatura ostaje iznad 37 stepeni tokom dva uzastopna dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OBOREN REKORD ZA JUNI Temperatura u Pekingu prvi put od 2014. premašila 40 stepeni

Izvor: Blic, 22.Jun.2023

U Pekingu je danas, prvi put od 2014. godine, temperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih, a oboren je i rekord za najtopliji dan u junu od kada su počela merenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.