Obnovljivi izvori energije za uštedu i čistije okruženje (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Mar.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljivi izvori energije za uštedu i čistije okruženje (VIDEO)

Korišćenjem obnovljivih izvora energije smanjila bi se emisija štetnih gasova, imali bismo neograničene resurse i bili bismo nezavisni od uvoza energenata, kažu u Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.
Povodom svetskog dana energetske efikasnosti odsek za energetiku organizovao je tribinu na kojoj su predstavljeni projekti koji bi smanjili potrošnju energenata.
Potpuno snabdevanje iz obnovljivih izvora nije moguće, međutim Srbija bi do 2020. godine trebalo da dobija 20 odsto obnovljive energije, kažu u Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Na svetski dan energetske efikasnosti organizovali su tribinu, kako bi podigli svest o važnosti korišćenja obnovljivih izvora. Prednosti njihove upotrebe su neograničeni resursi i nezavisnost od uvoza energenata, ali i očuvanje okoline, jer bi se emisija štetnih gasova znatno smanjila.
Realizovane, ali i planirane projekte energetske efikasnosti predstavili su učesnici iz Beograda i Kruševaca, ali i iz niške toplane. Svako domaćinstvo može da uštedi energiju dobrom izolacijom i zamenom stare stolarije, ali i ugradnjom merača i delioca toplote na radijatore, kažu u Toplani.
Gradovi su najveći emiteri štetnih gasova zbog čega lokalne samouprave moraju da učestvuju u podizanju svesti o energetskoj efikasnosti i očuvanju životne sredine, dodaju u Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.